Miért éppen az SNight horkolásgátló készülék?

Miért éppen az SNight horkolásgátló készülék?

 

Amikor alszol, az izmaid a testedben ellazulnak, beleértve a torkodban lévőket is. Ez az ellazulás a légutak beszűkülését okozhatja az alsó állkapocs beesésével, ami megnehezíti a tüdő számára a szükséges mennyiségű levegő be- és kilégzését.

Ha a légutak beszűkülnek, a belélegzett levegő gyorsabban húzódik át rajtuk. Ezáltal a légutak lágy szövetei kiszáradnak és vibrálnak, az ezáltal keletkező hang a horkolás. Egyeseknél a légutak annyira beszűkülnek, hogy a légutak falai összetapadnak és bezáródnak, így jóval kevesebb levegőhöz és oxigénhez juttatva a szervezetet. Ez általában egyszerre körülbelül 10-30 másodpercig tart, de előfordulhat hosszabb ideig is, ezt nevezzük az alvási apnoénak.

Az SNight horkolásgátló egy olyan fogorvosi (orális) készülék, mely a horkolást és az enyhe vagy közepes mértékű alvási apnoét úgy kezeli, hogy alvás közben előre tartja az alsó állkapcsát, megakadályozva a légutak beszűkülését. Ez segít nyitva tartani a légutakat, megakadályozza, hogy azok az éjszaka folyamán összeessenek, és segít a könnyű légzésben.

Az orális eszközök az NHS (Nemzeti Egészségügyi Hivatal – Egyesült Királyság) által kifejezetten ajánlott kezelés a horkolás és az alvási apnoe kezelésére.

Miért hatékony az SNight horkolásgátló?

Az SNight horkolásgátló készüléket német fogorvosok és egészségügyi mérnökök fejlesztették ki annak érdekében, hogy a horkoló személy problémáit, mint a hangos horkolás és az egészségtelen alvást javítsák, vagy meg is szűntessék. Az eszköz úgy működik, hogy alvás közben előre tartja a használó személy állkapcsát, ez segít nyitva tartani a légutakat, megakadályozva, hogy azok, az éjszaka folyamán összeessenek, így lehetővé téve a normális légzést. Sokan nem gondolnak bele, hogy az egészségtelen alvás miatt kialakult helytelen légzés az éjszaka folyamán, később mennyi egészségügyi problémához vezethet! De rövid távon is számolnunk kell pl. kialvatlansággal, fáradtsággal, fejfájással, depresszióval és még sorolhatnánk. Mindenképp érdemes az egészségünk érdekében tehát tennünk valamit ez ellen, és ennek egyik legjobb megoldása azt SNight horkolásgátló.

Az általunk készülő fogászati sín személyre szabottan a felhasználójára készül a Budapesti laboratóriumunkban, melyet fogorvosi lenyomatvétel előz meg a Corvin negyedben lévő rendelőnkben. A sín alapanyaga megrendelésre érkezik Németországból, mely BPA és Latexmentes, valamint orvosi felhasználási célra készülő Anti allergén műanyagból készül. Kialakításának köszönhetően kényelmesebb a piacon kapható horkolásgátlók többségénél, valamint a felhasználója képes a szájlégzésre az éjszaka folyamán, ám a készülék nem hagyja hátra csúszni az állkapcsát, ezáltal megakadályozva a légcsatornák összeomlását. Hordozható, könnyen kezelhető és igen egyszerű a tisztítása. Szemben pl. a CPAP készülékekkel bármilyen alvási pozitúrában használható, nem esik ki, nem kell félni, hogy elmozdul, vagy éjszaka leáll a készülék, nem szükséges hozzá speciális párna, vagy felszerelés. Szerviz szolgáltatásunknak köszönhetően probléma esetén hamar javítjuk a készüléket! Az egy hónapos garancia pedig kellő biztosítékot ad elégedettlenség esetén.

Scroll to Top