A SilentNight
horkolásgátló készülék

Egyszerű használat

A termék két alsó és felső rögzítő sínből áll, mely kizárólag fogorvosi rendelőben, személyre szabottan egyéni lenyomat alapján készül. Használata és felhelyezése egyszerű! A két sín egyik részét a felső, másik részét az alsó fogazatra kell helyezni, melyeket két rugalmas összekötő elem csatol össze. A készülék segítségével megakadályozhatjuk az alsó állkapocs hatra esését, aminek következtében a légutak beszűkülnek.

Az SNight horkolásgátló sín fogászati segédeszköznek számít.

Javítja a légáramlást

A készülék használatával a belélegzett levegő sebessége lecsökken, és a garat kitágul, így biztosítva a megfelelő légáramlást.

Ennek hatására a szájban és a torokban lévő lágyszövetek hanggeneráló vibrációja is jóval kisebb lesz, vagyis a horkolás jóval halkabb lesz, vagy akár teljesen meg is szűnik. A termék használata közben az állkapocs részben mozgatható, így nem csak kényelmes, de nem kell attól félni, hogy a készülék leesik alvás közben. Klinikai tesztek kimutatták, hogy a készülék használatával a páciensek 80 százalékánál csökkentette a horkolást, valamint az AHI értéke is 50 százalékkal csökkenhet.

A SilentNight horkolásgátló készülék rendkívül sikeresnek bizonyult még akkor is, ha az orron keresztül történő légzés nehézkes vagy elakadt, mivel a horkolással járó zajt szinte minden esetben a légutak beszűkülése okozza.

Az egyedileg gyártott SNight készülék szemben más hasonló termékekhez képest jóval vékonyabb, kényelmesebb, mivel személyre szabottan a felhasználó fogazatára készül.

Az SNight készülék bevezető ára: 160.000 Ft.
(Teljes ár: 180.000 Ft)
1 hónap pénzvisszafizetési garanciával.
SNight

Milyen esetekben alkalmazható a készülék és mikor nem?

Eredményes működés

A készülék rendkívül eredményesen működik a legtöbb olyan esetben, ahol a horkolást a légutak beszűkülése vagy elzáródása okozza. Kompakt kialakításának köszönhetően a szájon át történő légzést nem akadályozza. Mindenféle alvási pózban tökéletesen működik, és helyén marad a készülék. 

A készülék nem használható műfogsorral rendelkező személyek részére, kivétel olyan fogsorok esetében ahol a protézis megfelelő retenciós erővel biztosított, ebben az esetben a fogorvos tud segíteni. Ha alvási apnoe gyanúja merül fel, a készülék használható, de hatékonyságát alváslaboratóriumban kell kiértékelni, figyelembe véve a betegség súlyosságát. Súlyos elhízás esetén a készülék hatékonysága csökkenhet.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy az alsó állkapocs előretolása jelentősen csökkenti a horkolást a betegek több mint 80%-ánál, és az apnoe-indexet akár 50%-kal is csökkentheti. A készülék allergénmentes.

Lehetséges mellékhatások:

Ha bármilyen extra fájdalmat vagy nyomást érzékel a fogain, vagy ha a készülék használata során a fogak elmozdulását érzékeli, a fogorvost a lehető leghamarabb értesíteni kell. Ebben az esetben a fogorvos dönt arról, hogy a készülék alkalmazható-e a jövőben is. A sínek eltávolítása után a harapásában kismértékű változást érzékelhet. az állkapocs enyhén elmozdult érzetet kelthet. Ez az érzet rövid időn belül megszűnik, és a különböző tesztek szerint semmilyen maradandó hatást nem okoz.
Scroll to Top