Miért fontos a pihentető alvás?

Miért fontos számunkra a nyugodt és pihentető alvás?

 

A minőségi és egészséges alvás sok mindentől függ, ilyen az alvás előtti bő táplálkozás, vagy az alkohol hatása a szervezetünkre, de ide sorolhatjuk még az elhízást, az allergiát, a náthát és persze a légutak elzáródását, vagyis a horkolást. Ezen problémák nagy részén könnyen lehet javítani, helyes és rostdús táplálkozással, melyet az elalvás előtt 3-4 órával fogyasztunk el. Alvás előtt ne igyunk alkoholt, figyeljünk oda a folyadék bevitelre, alvás előtt egy pohár víz, valamint a testmozgás fontossága, mely nem csak a súlyunkat, de alvásunkat is jobbá teszi! Nehéz ezt mondani, mert szinte képtelenség elkerülni a stresszt, de a krónikus stressz is komolyan befolyásolja az alvásunkat, sok ember szenved pánikbetegségtől, mely során éjszaka igen erősen megnő a pulzusa, és a szívdobogás érzése az illető mellkasában olyan, minmt ha egyenesen a szíve kiaakarna robbanni. Próbáljuk meg kerülni a stresszt, igazítsunk be kis sétát, meditációt a mindennapokba, tegyünk be egy kellemes zenét és próbáljuk meg kiüríteni a gondolatainkat, ez a horkolást mint problémát ugyan nem oldaja meg, vagy nem csökkenti, de az alvásunkon a kiegyensúlyozott mentális egészség sokat segíthet.

Viszont, vannak olyan problémák amiken nem feltétlenül tudunk a fenti megoldásokkal élni, ilyen az egyik zavaró probléma lehet a horkolás, vagy az alvási apnoe, mely során a levegő vétel akadályokba ütközik, és szervezetünk nem kap az éjszaka során megfelelő oxigénellátást, vagyis levegőt. Ennek a következményei lehetnek a másnapi fáradtság, kábaság érzése, erőtlenség, koncentrációs és memória zavar, mely komolyan kihathat a munkánkra és az életünkre. Ahhoz, hogy megfelelően lélegezzünk az éjszaka folyamán, itt azokra gondolok akik horkolnak vagy apnoétól szenvednek, tudatosan nem, csak is külső segítséggel lehetséges segíteni. Erre több eszköz is létezik, ilyenek pl. a különböző gépek, melyek sokak számára kényelmetlenek és nehezen szokják meg őket, de ide sorolhatjuk még a különböző spray-t, gyógyszereket, kemikáliákat, valamint orrcsipesz-orrdugó és stb. Ezek többsége vagy kevésbé hatékony vagy egyáltalán nem segít a problémánkon, így az alvásunk továbbra is rossz minőségű. Az egyik leghatékonyabb módszer a probléma csökkentésére a különböző orális eszközök, vagyis a fogazatra felhelyezhető horkolásgátlók. Ezek többsége előre van gyártva, gyenge minőségű műanyagból, és igen kényelmetlenek mivel nem illeszkedik megfelelően a fogazatunkra, így kevésbé hatékonyak. Ezekkel szemben az SNight Horkolásgátló kizárólag egyénileg a saját fogazatunk lenyomata alapján, minőségi antiallergén és Németországban készült-előállított speciális műanyagból készül, mely kellően vékony és megtervezett a kényelem és a hatékonyság érdekében. Az ára picit magasabb mint az előre gyártott társainak, de hatékonysága kiemeli a piacról, és ezáltal segít Önnek pihentetőbben és egészségesebben aludni az éjszaka folyamán.

Mélyen és egészségesen alvó ember.A rossz minőségi alvás negatív hatásai!

 

Térjünk azonban vissza a rossz minőségű alvás okozta problémákhoz! Az alvás kulcsfontosságú szerepet tölt be az életünkben, hiszen a szerveink, a szervezetünk ilyenkor vesz vissza a tempóból és pihenteti a testünket és agyunkat. Picit szebben fogalmazva regenerálja testünket és lelkünket egyaránt! Klinikai kutatások (Sleep, circadian rhythms and health, Russell G. Foster) bebizonyították, hogy a rossz minőségű alvás komolyan kihat az egészégünkre, vagyis az ebből adódó alváshiány számos fizikai és mentális egészségügyi problémához vezethet! Az alvás során a szervezetünk gyulladáscsökkentő citokineket és imunsejteket termel, amelyek az immunrendszerünket erősítik, és küzdenek a különböző betegségek ellen, nem hiába mondják, hogy pl.  megfázás esetén a sok alvás csodákra képes. A rossz minőségű alvás gyengíti szervezetünk immunrendszerét ezzel növelve a megfázás és más fertőző betegségek kockázatát. Alváshiány vagy a horkolásból adódó légzéskimaradások során, a testünk nem jut el az úgy nevezett REM fázisba, mely a mélyalvás fázisa, ezáltal a mentális egészségünket is komoly veszélyeknek tesszük ki. Emiatt kialakulhat depresszió, hangulatzavarok, a napi ránk törő és ilyesztő mikroalvások akár pánikot is okozhatnak, legfőképp vezetés közben. A REM alvásfázis a legfontosabb része a minőségi és pihentető alvásnak, mivel ez a fázis segíti az érzelmi- mentális memória feldolgozását és a negatív (pl. stressz okozta) érzelmek kezelését. Ezek mellett nem mehetünk el amellett sem, hogy az egészséges alvás hossza 7-8 óra, melyhez az is hozzá tartozik, hogy ne hajnalban aludjunk el, ha kora reggel ébredünk.

Nézzük tehát összefoglalva miket okozhat a rossz alvás, akár a horkolás okozza, akár más probléma.

 • Ingadozó véroxigénszint
  Megnövekedett pulzusszám
  Krónikus nappali vérnyomás-emelkedés
  A stroke fokozott kockázata
  A szívbetegség miatti halálozás magasabb aránya
  Csökkent glükóztolerancia és inzulinrezisztencia.
  Csökkent koncentráció
  Hangulatváltozás
  Megnövekedett kockázat, hogy halálos közúti balesetben vesznek részt.
  Az ágyban fekvő partner alvászavara
  Depresszió

Végszóként az alvásunk komoly befolyással rendelkezik a szervezetünkre, amire érdemes odafigyelnünk és javítanunk a problémán. Az egyik legtöbb embert érintő probléma a horkolás, melynek során az ember kevesebb levegőhöz jut, tehát egy komoly kockázat, amin mindenképpen változtatnunk kell! Az általunk gyártott eszköz segítségével alvás során a légutak szabaddá válnak, ezáltal a mikró ébredéseket és az oxigénhiányt megakadályozva éri el, hogy jobban és egészségesebben aludjunk. A horkolás gátló eszköz elkészülte kb. 2 hét, amit megelőz egy lenyomatvétel a belvárosi fogorvosi rendelőnkben, amely során konzultáció is történik, majd kb. 2 hét amíg az eszközt a budai fogászati laborunkban megtervezzük és legyártjuk, egyedileg az ön fogazata alapján! A termékhez az alapanyag Németországból érkezik, ez egy speciális műanyag melyből a két, vagyis az alsó és a felső sín készül az összekötő elemmel. A termék elkészültekor újabb személyes találkozás során vehető át, amely során elmagyarázzuk a használatát, teendőket, tisztítást stb. Majd az egy hónapos pénzvisszatérítési garancia mellett folyamatos szervíz programunk is az ön részére áll, mely során probléma esetén állunk a rendelkezésére.

Megrendeléshez kérjük töltse ki az űrlapot, melyet szakemberünk átnéz, és ügyfélszolgálatos kollégánk időpontegyeztetés végett kapcsolatba tud Önnel lépni!

A termék megrendelhető: Megrendelés – SNight horkolásgátló

Scroll to Top